Senior Controller

Onze klant is een bank die zich met name richt op de publieke sector en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Afdeling Finance & Control bestaat uit een team van 8 professionals rapporterend aan het hoofd finance & control, is verantwoordelijk voor de tijdigheid, juistheid en volledigheid van de financiële administratie en de bijbehorende financiële-/ managementrapportages. Tevens zorgt de afdeling ervoor dat het Datawarehouse (DWH) up-to-date blijft door het leggen van verbanden en het uitvoeren van controles. De bank beschikt over een hoogwaardig DWH waarin alle financiële en niet-financiële datastromen samenkomen. Als onderdeel hiervan is de afdeling verantwoordelijk voor het uitvoeren van hedge accounting, het actief volgen van de waardering van derivaten en het meehelpen vormgeven van speciale transacties (maatwerk transacties). Verder ziet de afdeling toe op de veranderingen van nieuwe wet- en regelgeving voor de bank en helpt deze te implementeren binnen projecten.

De financial controller is een ervaren professional met kennis van IFRS en Dutch GAAP op het gebied van financiële instrumenten. Je zal je bezig houden met het analyseren van financiële resultaten, hedge accounting, waarderingsvraagstukken van de derivatenportefeuille, winstprognose en speciale transacties.
Onze klant heeft een grote derivaten portefeuille voor het afdekken van rente- en valutarisico’s. Deze risico’s worden gemonitord middels maatstaven voor effectiviteitsmeting voor zowel economische als accounting doeleinden. Verder zal je een bijdrage leveren aan financiële-/managementrapportages en het beoordelen van de impact van nieuwe wet- en regelgeving op onder andere kapitaalsvereisten voor de bank. Vanuit deze activiteiten vindt veelvuldig contact plaats met externe stakeholders (zoals accountants en toezichthouders) en andere afdelingen binnen de bank, vooral front office en risk management.

De kandidaat die wij zoeken is een ambitieuze professional. Je beschikt over een behoorlijke dosis overtuigingskracht en je hebt  belangstelling/affiniteit met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.

Verder;

  • Academische opleiding;
  • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring;
  • Kennis van financiële instrumenten en bijbehorende accounting;
  • Cijfermatig en analytisch sterk;
  • Goede communicatieve vaardigheden, team spirit en ambitie;
  • Heeft goede kennis van Nederlandse en Engelste taal (woord en geschrift);
  • Samenwerkingsvermogen, zelfstandig en initiatiefrijk.

De voorwaarden bestaat uit een prima marktconform pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is dit een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Voor informatie: Esther Demeree – 06-23258970