Information Analist Vermogensbeheer (ingevuld)

Onze klant is een middelgrote pensioenuitvoerder in het midden van het land.

Functie

 • Je bent een belangrijke speler bij veranderingen die in het bedrijf worden doorgevoerd. Je overziet het geheel aan producten, processen en informatiesystemen. Je beseft dat veranderingen impact kunnen hebben op dit geheel.
 • Je adviseert de business over operationele procesverbeteringen, over nieuwe mogelijkheden voor informatievoorziening van relevante externe ontwikkelingen (markt, product, technologie, Wet- en Regelgeving), productinnovaties en inkoopbeslissingen. Dit doe je door de effectieve werking van het bedrijfsproces te vertalen naar (aangepaste) afspraken met interne en externe dienstverleners, het implementeren van nieuwe (technische) oplossingen en het beheren van het business informatieplan.
 • Je komt met nieuwe ideeën voor product- en procesverbeteringen. Hierbij breng je de samenhangende informatiestromen en regulatore consequenties helder in kaart. Je stelt business requirements, use cases, user stories en testcases op en valideert die bij de business. Ook voer je impactanalyses uit voor zowel product, proces als applicatiewijzigingen.
 • Je geeft veranderingen vorm door processen te ontwerpen of aan te passen. Je kijkt hierbij naar welke aanpassingen in de vermogensbeheerketen of specifieke applicaties nodig zijn om de verandering effectief te implementeren.
 • Je helpt mee om diverse (referentie-) architecturen te bewaken en te onderhouden. Je werkt nauw samen met de Enterprise Architect Vermogensbeheer, business analisten en het change team vermogensbeheer.

Kandidaat
Je hebt ervaring in de wereld van vermogensbeheer en ICT. Je bent analytische sterk, proactief en helpt graag bij het verbinden van de afdelingen, bijvoorbeeld door ervoor te Je bent in staat om de materie snel eigen te maken en slaagt erin om met beperkte informatie de puzzel snel compleet te maken. Daarnaast heb je voldoende consultancy skills en ben je communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling.

Verder;

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van (bedrijfs)informatica;
 • kennis van front- en mid-office vermogensbeheerproducten, -diensten, -processen en -systemen;
 • kennis van methodes en technieken voor het vastleggen van user requirements, use cases en functioneel ontwerp;
 • sterke analytische vaardigheden;
 • een goede beheersing van de Engelse taal;
 • de wil om continu te verbeteren.

Pré

 • BABOK en/of ITIL v3/4
 • ervaring met werken in een Agile en/of DevOps omgeving
 • kennis van: ICT infrastructuur, Azure cloud, API, applicatie integratie, Microsoft Dynamics, Artificial Intelligence
 • een flinke dosis nieuwsgierigheid naar wat er buiten PGB gebeurt om te kijken of wij hier ons werk slimmer en/of sneller kunnen doen;
 • een gestructureerde aanpak bij het documenteren van de resultaten van je werk.

Aanbod

Een dynamische baan bij een informele organisatie die volop in ontwikkeling is en waar je het verschil kunt maken. Met een open sfeer en fijne collega’s. Je krijgt bij veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Zo bepaal jij zelf, of in overleg met je collega’s, hoe je jouw werk indeelt en waar je dit uitvoert. Ook de verantwoordelijkheid om je werk goed te doen en jezelf te blijven ontwikkelen ligt bij jou. We zijn continu met elkaar in gesprek om het beste uit onszelf, elkaar en de organisatie te halen en kennen geen beoordelingscyclus meer.

Verder;

 • een marktconform salaris, inclusief 13e maand;
 • 32 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
 • een uitgebreide collectieve pensioenregeling;
 • een  reiskosten-, OV-kosten- en/of thuiswerkvergoeding.

Informatie: Esther Demeree – Esther@macrander.nl – 06-23258970