Portfolio Manager Equities

Je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan onze aandelenportefeuille welke onderdeel is van een totale beleggingsportefeuille van ongeveer EUR 34 mrd. De aandelenportefeuille beleggen wij voor een deel passief, voor een deel in ‘slimme’ benchmarks en voor een deel in factorstrategieën. In de toekomst willen wij de factorstrategieën doorontwikkelen, de mogelijkheden onderzoeken van Artificial Intelligence en Big data en de mogelijkheid om zelf een aandelendesk voor specifieke strategieën op te zetten.

Hieruit blijkt de ondernemende aard van de organisatie. Jij speelt hierin een belangrijke rol. Ook houd je je bezig met ESG/MVB gerelateerde ontwikkelingen voor de portefeuille.

Je bent niet alleen verantwoordelijk voor de selectie en monitoring van de externe aandelenmanagers maar neemt ook deel aan multidisciplinaire deal teams. Hierin werk je samen met andere collega’s met verschillende expertises. Je bent aanspreekpunt voor het Pensioenfonds bestuur en het management. Kortom, een brede interessante functie op het vlak van aandelenbeleggen. Je bent onderdeel van het Extern Beheer team. Deze afdeling is vanuit verantwoordelijk voor de invulling van de return portefeuille en het geven van advies aan de commissie balansbeheer en het bestuur van het Pensioenfonds.

Kandidaat

 • je hebt een afgeronde WO opleiding;
 • ervaring met het beheren van een aandelenportefeuille;
 • Minimaal 5  jaar werkervaring;
 • CFA of VBA;
 • Je bent een ervaren vermogensbeheerder met kwantitatieve ervaring;
 • Je houdt het overzicht en neemt initiatief. Je hebt een visie op het verbeteren van de aandelenportefeuille en neemt anderen hierin mee. Je bent een vertrouwd adviseur op bestuurs-, directie- en managementniveau en bent goed in samenwerken. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat het beste resultaat wordt bereikt;
 • Een kwantitatieve achtergrond, ervaring met manager selectie en het zelf beheren van een aandelenportefeuille heeft de voorkeur.

Aanbod

Een dynamische baan bij een informele organisatie die volop in ontwikkeling is en waar je het verschil kunt maken. Met een open sfeer en fijne collega’s. Je krijgt bij veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Zo bepaal jij zelf, of in overleg met je collega’s, hoe je jouw werk indeelt en waar je dit uitvoert. Ook de verantwoordelijkheid om je werk goed te doen en jezelf te blijven ontwikkelen ligt bij jou. We zijn continu met elkaar in gesprek om het beste uit onszelf, elkaar en de organisatie te halen en kennen geen beoordelingscyclus meer.

Verder;

 • een marktconform salaris, inclusief 13e maand;
 • 32 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
 • een uitgebreide collectieve pensioenregeling;
 • een  reiskosten-, OV-kosten- en/of thuiswerkvergoeding.