Projectmanager Vermogensbeheer

De rol
Als projectmanager Vermogensbeheer ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de meest uiteenlopende opdrachten. Meestal op het gebied van change management. Denk aan businessproces re-design, het implementeren van nieuwe wet- en regelgeving of het aanpassen van beleggingsstrategieën. De changes zijn meestal complex, innovatief en raken processen, systemen als de organisatie.
Wanneer je een nieuw project begint, start je altijd met het bepalen van de behoefte en de impact binnen de business. Vervolgens ontwerp je hoe de organisatie, processen en informatievoorziening er moeten uitzien. Voor vraagstukken die de systemen van de organisatie raken werk je samen met een business analist. En implementeer je een ontwerp? Dan ondersteun je als projectmanager in functionele of procesmatige aspecten van de change. Kortom: jij hebt contact met alle betrokkenen en behoud het overzicht. Dat is cruciaal voor het doorvoeren van de veranderingen. Alle projecten waar je aan werkt worden onder architectuur gedaan.
Als projectmanager op de unit Vermogensbeheer werk je veel samen met stakeholders. Je treft verschillende collega’s uit de unit en bent samen met hen bezig met zeer actuele projecten. Ook ben je in staat om te “ladderen”, want vanuit jouw rol ben je de gesprekspartner voor management en lijnfunctionaris als het gaat om (verander)projecten.

 Kandidaat
Projectmanagement zit in je bloed, werkt gestructureerd en gaat altijd voor een duurzame oplossing. Quick fixes komen dan ook niet voor in jouw woordenboek. Verder zoeken wij iemand met:

 • Wo-werk- en -denkniveau en minstens vijf jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van en ervaring bij een vermogensbeheerder aan de change kant, in een rol als projectmanager of consultant;
 • Ervaring met het leiden van groepen als projectmanager of change agent in een veranderingstraject;
 • Ervaring met een agile is een pré;
 • Spreekt, schrijft en leest vloeiend Nederlands en Engels. Veel van de Europese stukken die je behandelt, de stakeholders die je spreekt en de systemen waarmee je werkt, zijn namelijk in het Engels;
 • Kennis van de vermogensbeheerprocessen, zoals portfoliomanagement, riskmanagement en accounting en reporting. Heel graag. Maar je kunt je hierover ook bij ons laten bijscholen;
 • Heb jij al eens gewerkt met de systemen en/of platformen Dimension, Bloomberg, Pearl, DTCC of Markit of heb je kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van financieel beheer, dan is dat een pluspunt;
 • De klant beweegt steeds meer naar een cloud-based omgeving. Dit moet bekend gebied voor je zijn, zodat je weet welke stappen gezet moeten worden om hier een succes van te maken.

 Aanbod

 • Marktconform salaris, op basis van 36 uur per week, 40 uur werken is ook mogelijk;
 • Goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 13e maand, pensioenregeling en collectieve ziektekostenverzekering;
 • Persoonlijk opleidingsbudget (we zien graag dat je je blijft ontwikkelen).

 

Voor meer informatie: Dick Macrander – info@macrander.nl – 06-33315227