Portefeuillemanager Alternatieve Vastrentende Waarden

Positie 
Je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan onze Alternatieve Vastrentende Waarden portefeuille die onderdeel is van een totale beleggingsportefeuille van ruim EUR 36 miljard. De alternatieve vastrentende waarden portefeuille is belegd in verschillende categorieën waarvan een aantal recent is toegevoegd.

In de toekomst willen wij de strategie verder uitbouwen en onderzoeken we de mogelijkheid om zelf een in alternatieve obligaties te beleggen. Daarnaast houd je je bezig met ESG/MVB-implementatie in de portefeuille en de beleggingen in hypotheken.
Je bent verantwoordelijk voor de selectie en monitoring van de externe managers maar werkt ook samen in multidisciplinaire dealteams. Je bent aanspreekpunt voor het bestuur het management.
Je bent onderdeel van het Extern Beheer team. Deze afdeling is vanuit verantwoordelijk voor de invulling van de returnportefeuille en het geven van advies aan de commissie balansbeheer en het bestuur.

Kandidaat
Je bent ervaren, hebt overzicht, neemt initiatief neemt en je kan prettig en goed samenwerken. Je hebt een visie op het verbeteren van de alternatieve vastrentende waarden portefeuille en neemt anderen hierin mee. Je bent een vertrouwd adviseur op bestuurs-, directie- en managementniveau. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat het beste resultaat wordt bereikt.

Verder;

  • een afgeronde WO met Master opleiding;
  • ervaring met managerselectie en/of het zelf beheren van een alternatieve vastrentende waarden portefeuille;
  • Minimaal 5 tot 10 jaar werkervaring;
  • CFA of VBA;
  • Kennis van bijvoorbeeld Factset.

Aanbod
Een dynamische baan bij een informele organisatie, waar je het verschil kunt maken. Met een open sfeer en fijne collega’s. Je krijgt bij ons veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Zo bepaal jij zelf, of in overleg met je collega’s, hoe je jouw werk indeelt en waar je dit uitvoert. Ook de verantwoordelijkheid om je werk goed te doen en jezelf te blijven ontwikkelen ligt bij jou. We zijn structureel met elkaar in gesprek om het beste uit onszelf en de organisatie te halen en kennen geen beoordelingscyclus meer.

Verder;

  • een passend salaris, en een 13e maand;
  • 32 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
  • een uitgebreide collectieve pensioenregeling;
  • reiskosten-, OV-kosten- en/of een thuiswerkvergoeding.

 Informatie: Esther Demeree – Esther@macrander.nl – 06-23258970