Performance Analist (Junior)

Onze klant is een middelgrote pensioenuitvoerder, waarbij je als Performance Analist(e) terecht komt in het enthousiaste en diverse team dat vorm en inhoud geeft aan alle werkzaamheden op het gebied van investment control en performance analyses voor onze klanten. De mentaliteit die in het team heerst: als het beter kan, moet het beter. De sfeer is open, nuchter en samenwerkingsgericht. Inzichten en ideeën worden continu uitgewisseld, zowel tijdens formele teammeetings als op informele basis, zoals binnen projectgroepen. We willen het elke dag beter voor onze klanten doen en gaan uitdagingen graag samen aan.

 Positie
Als Performance Analist(e) zorg jij, samen met je zes directe collega’s, voor de verdieping in complexe performanceberekeningen voor grote pensioenfondsen. Denk daarbij aan rendementsberekeningen van gediversifieerde portefeuilles en aan het analyseren van de uitkomsten. Je denkt continu na over manieren om de performancesystematiek te verbeteren. Uitdagend, want jouw inzichten voeden essentiële sturingsrapportages voor management én opdrachtgevers. Je hebt hierbij vaak contact met de andere afdelingen van Investment Management Services, met de collega’s van Client Management en met de portefeuillemanagers.
De scope van de beleggingen is breed. Naast aandelen en obligaties gaat het ook om derivaten, private equity, valuta en vastgoed. Steeds vaker met een duurzame signatuur. Dit betekent dat je snel kennis van institutioneel vermogensbeheer opdoet, inclusief beleggingsinstrumenten en -processen. Deze functie is de ideale opstap voor een verdere carrière in vermogensbeheer!

Kandidaat
Als enthousiaste academicus of academica met een financiële, economische of wiskundige achtergrond, zit het wel goed met jouw analytische en communicatieve kwaliteiten. Je hebt affiniteit/ kennis over beleggingen, maar deze wil je verder verdiepen in een omgeving waarin ESG-denken (environment, social & governance) wordt gestimuleerd. Als professional ben je een constructieve verbeteraar, die uitdagingen glimlachend tegemoet gaat. En als collega ben je een teamspeler die inzichten graag deelt en er altijd voor klanten en collega’s staat, ook al is dat soms buiten kantoortijd.

Achtergrond en competenties

  • Complexe inzichten kan jij helder en overtuigend presenteren
  • Inhoudelijk sparren met beleggingsprofessionals vind jij leuk om te doen
  • Probleemoplosser: het signaleren van een issue is voor jou het startschot
  • Afgeronde wo-opleiding en affiniteit met beleggingen
  • Je bent thuis in Excel en geniet van analyseren én adviseren
  • Werkt nauwkeurig

Aanbod

  • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen dankzij opleiding- en cursusmogelijkheden;
  • de mogelijkheid tot flexwerken, zowel qua werktijden als thuiswerken zoals in de huidige realiteit;
  • extra faciliteiten, zoals een in-house sportschool, bedrijfsrestaurant en moderne werkomgeving.

Voor Informatie: Dick Macrander – dick@macrander.nl – 06-33315227