Operational Risk Manager

Organisatie, afdeling en rol
Onze klant (pensioenuitvoerder in het midden van het land) is een informele organisatie die volop in ontwikkeling is en waar je het verschil kunt maken. Met een open sfeer en fijne collega’s. Je krijgt bij ons veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Zo bepaal jij zelf, of in overleg met je collega’s, hoe je jouw werk indeelt en waar je dit uitvoert. Ook de verantwoordelijkheid om je werk goed te doen en jezelf te blijven ontwikkelen ligt bij jou. We zijn continu met elkaar in gesprek om het beste uit onszelf, elkaar en de organisatie te halen en kennen geen beoordelingscyclus meer.

De afdeling Risk Management wordt gevormd door een team van 10 ervaren risk professionals dat de organisatie helpt om op een beheerste manier te groeien en om continue verbeteringen te realiseren op het vlak van risicobeheersing. De afdeling ondersteunt hierbij zowel het bestuur van het fonds als het management van de uitvoeringsorganisatie met onafhankelijke adviezen en beoordelingen van risico’s en beheersingsmaatregelen.

In de rol van Operational Risk Manager ga je toezicht houden op en adviseren over de beheersing van een cultuur waarin de identificatie, onderbouwde beoordeling en aantoonbare beheersing van risico’s vanzelfsprekend is. Je wordt een “trusted advisor” van het management van de pensioendienst en van het bestuur van het fonds.

Kandidaat
Je hebt een proactieve, open, kritische en coöperatieve houding, waarmee je het gehele speelveld objectief kan overzien en diverse stakeholders kan managen. Je bent bekend met risk self assessments, het opstellen en toetsen van risico- en control raamwerken en het uitvoeren van operationele audits.

Verder heb je;

 • Circa 5 jaar relevante werkervaring in de financiële dienstverlening of bij een accountants- en/of advieskantoor;
 • Universitaire opleiding in Risicomanagement, Bedrijfseconomie, Accountancy of Controlling, eventueel aanvullend een postdoctorale opleiding EDP/RO/RA/RC Auditing of Controlling;
 • Bereidheid tot het volgen van vervolgopleidingen op het gebied van bijvoorbeeld riskmanagement;
 • Bereidheid tot bijscholing op het gebied van pensioenen, pensioenuitvoering, informatiebeveiliging en/of vermogensbeheer (bijv. opleiding EDP/IT auditor);
 • Goede schriftelijke en mondelinge taalvaardigheden;
 • Ervaring met pensioenadministraties is een grote pré.

Aanbod

 • een passend salaris, inclusief 13e maand;
 • 32 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
 • een uitgebreide collectieve pensioenregeling;
 • een reiskosten-, OV-kosten- en/of thuiswerkvergoeding;
 • goede faciliteiten om zowel op kantoor als thuis te kunnen werken.

Informatie: Esther Demeree – info@macrander.nl – 06-23258970 – 06-33315227