Business Analist

Onze klant is een middelgrote pensioenuitvoerder met een beheerd vermogen van circa 175 miljard. De sfeer is gedreven, professioneel, innovatief, open en nuchter. Je mag rekenen op een moderne (thuis) werkomgeving, royale ontwikkelkansen en aantrekkelijke extra’s. Jouw collega’s zijn resultaatgericht, creatief, tonen verantwoordelijkheid en werken graag samen.
Vermogensbeheer maakt een periode van snelle transitie door. Enerzijds worden die veranderingen aangewakkerd door externe factoren, zoals verscherpte regelgeving en de (terechte) roep om transparantie. Anderzijds maken vermogensbeheerders samen met opdrachtgevers keuzes die andere manieren van denken en werken vereisen waarbij business en technologie samenkomen. Kun jij als business analist jouw bijdrage leveren aan dit hele change proces?

Positie
Als Business Analist ben je onderdeel van het team Information Management, binnen vermogensbeheer. Je bent thuis of wordt in de volledige breedte van het asset management proces en een expert op meerdere deelgebieden waardoor je steeds vanuit de expertise gebieden snel kan schakelen en verbanden kan leggen. Je adviseert o.a. het MT vermogensbeheer, het lijn management en projectmanagement. Hierin leg je alternatieven voor en onderbouw je de impact van keuzes op tactisch en strategisch vlak.

Kandidaat
Je bent een Business Analist die heeft bewezen dat alle front-, mid- en backoffice uitdagingen overwonnen kunnen worden. Je voelt je op je gemak in een high finance setting en hebt een goed beeld van wat er buiten de organisatie speelt. De business analist is in staat om zich materie snel eigen te maken en slaagt erin om met beperkte informatie de puzzel snel te vervolledigen. Uiteraard is de business analist communicatief heel sterk en heb je voldoende consultancy skills. Zowel schriftelijk als mondeling.

Achtergrond en competenties

  • Academische opleiding, bij voorkeur een combinatie van een bedrijfseconomische en een engineering achtergrond.
  • Minimaal 3-5 jaar bewezen ervaring als Business Analist
  • Je bent betrokken geweest bij grootschalige veranderprojecten
  • Je kunt businesswensen naar ambitieuze, maar realistische projecten doorvertalen
  • Pionierende instelling en het lef om gebaande paden soms te verlaten
  • Pré: (Ruime) ervaring in het vakgebied vermogensbeheer en je begrijpt de verschillen tussen de marktspelers en kan dus ook gelijkheden en verschillen goed uitleggen.

Aanbod

  • Een marktconform salaris op basis van 36 of 40 uur per week;
  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 13e maand, pensioenregeling en collectieve ziektekostenverzekering;
  • Voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen dankzij opleidings- en cursusmogelijkheden;
  • Flexwerken behoort tot de mogelijkheden. Zowel qua werktijden als thuiswerken passend binnen de huidige realiteit.

 Informatie: Dick Macrander – info@macrander.nl – 06-33315227