Senior IT Auditor

Heb jij ervaring met audit binnen de financiële sector of heb je een aantal jaar externe auditervaring opgedaan en is het tijd voor een volgende stap in je carrière? En vind je het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een systeembank die zich richt op het maken van maatschappelijke impact? Dan hebben wij misschien de uitdaging die je zoekt!

Afdeling

Internal Audit is een hecht team bestaande uit 8 teamleden die professioneel met elkaar samenwerken. De afdeling richt zich op het geven van een objectief en onafhankelijk oordeel over de kwaliteit en effectiviteit van het functioneren van de governance, het risicobeheer en de beheersmaatregelen in processen en (geautomatiseerde) systemen.

Internal audit voert zowel operational als IT audits uit op de processen binnen de bank en houdt zich ook bezig met relevante strategische onderwerpen zoals ESG en cultuur. Internal Audit geeft gevraagd en ongevraagd advies met betrekking tot externe en interne ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de toereikendheid van een nieuw te ontwikkelen systeem. Als Senior Internal Auditor zal je je bezig houden met een breed scala aan onderwerpen en heb je een hoge mate van vrijheid en verantwoordelijkheid om je audits te plannen en uit te voeren. Je bespreekt je rapporten zelf met management en de Executive Committee.

Als IT-auditor zal jij je actief betrokken zijn bij ontwikkelingen binnen de IT organisatie. Jij bent als professional de aangewezen deskundige om een onafhankelijke beoordeling uit te voeren op gebied van IT goverance, informatiebeveiliging (cyber beveiliging), IT beheerprocessen en bedrijfsprocessen. Je hebt een hoge mate van vrijheid en verantwoordelijkheid om je audits te plannen en uit te voeren. Je bespreekt je rapporten zelf met management en de Executive Committee.

Kandidaat

Een gedreven teamplayer die het verschil wil maken door middel van het uitvoeren van audits die toegevoegde waarde leveren aan een blijvend beheerste en integere bedrijfsvoering. Je vind het belangrijk om bij te dragen aan de realisatie van de strategie en de impactambities van de bank. En je vind het leuk om argumenten uit te wisselen, te luisteren en te leren en waar nodig te overtuigen.

Verder;

 • Ervaring in de uitvoering van complexe IT audits;
 • Afgeronde Post-Master opleiding IT Auditing (RE);
 • Kennis van onderzoekstechnieken en –methoden en van besturings- en beheersingsvraagstukken;
 • Kennis van relevante IT normenkaders en recente IT ontwikkelingen om te delen binnen het Internal Audit team
 • Kennis van (en bij voorkeur ervaring binnen) de financiële sector;
 • Resultaatgerichte teamspeler met een flexibele instelling;
 • Het vermogen om op alle niveaus binnen de bank en met bijvoorbeeld externe accountant en toezichthoudende instellingen te communiceren;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels.

Aanbod

 • Je komt werken bij een duurzame en maatschappelijk betrokken bank, waarbij het belang van de klant voorop staat in alles wat we doen.
 • Wij bieden we een marktconform maandsalaris op basis van 36 uur.
 • Work-life balance. Het is mogelijk 4×9 uur te werken.
 • Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Er is een ruim budget voor trainingen en opleidingen; ook specifiek gericht op jouw persoonlijke ontwikkelingen.
 • Als internal auditor krijg je snel een integraal inzicht in de processen en risico’s van de bank. Veel voormalig internal auditors vervullen inmiddels leidinggevende rollen binnen de bank.

Voor meer informatie: Dick Macrander – dick@macrander.nl – 06-33315227