Operational Risk Manager

Onze klant is een snel groeiende pensioenuitvoerder (circa 300 FTE) in het midden van het land, met een vermogen van €34 miljard. Ze zijn een ondernemende organisatie waar betrokkenheid, authenticiteit, helderheid en samenwerken voorop staan. Dit doen we met ons vooruitstrevende beleggingsbeleid en een goede pensioenadministratie. Ze brengen de klantreis in kaart en werken zo naar het beste resultaat voor onze klanten.

In de rol van Operational Risk Manager ga je toezicht houden op en adviseren over de beheersing van operationele risico’s. Je draagt bij aan een cultuur waarin de identificatie, onderbouwde beoordeling en aantoonbare beheersing van risico’s vanzelfsprekend is. Je wordt een adviseur van het management van de pensioenuitvoerder en het bestuur van het fonds.

Kandidaat

Je hebt een proactieve, open, kritische en coöperatieve houding, waarmee je het gehele speelveld objectief kan overzien en diverse stakeholders kan managen. Je hebt de drive jezelf te ontwikkelen.

 • Affiniteit met risk self assessments, het opstellen en toetsen van risico- en controleraamwerken (COS) en het uitvoeren van operationele audits
 • >5 jaar relevante werkervaring
 • Een HBO of Universitaire opleiding in Risicomanagement, Bedrijfseconomie, Accountancy of Controlling, eventueel aanvullend een postdoctorale opleiding Auditing of Controlling
 • Bekend met Mavim platform (pré)
 • Bereidheid tot het volgen van vervolgopleidingen op het gebied van riskmanagement, compliance, controlling of auditing op academisch niveau
 • Bereidheid tot bijscholing op het gebied van pensioenen, pensioenuitvoering, informatiebeveiliging en/of vermogensbeheer
 • Goede schriftelijke en mondelinge taalvaardigheden in het Nederlands en Engels
 • Ervaring met pensioenadministraties is een pré

Aanbod

Het gaat hier om een dynamische baan bij een informele organisatie die volop in ontwikkeling is en waar je het verschil kunt maken. Met een open sfeer en fijne collega’s. Je krijgt bij ons veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Zo bepaal jij zelf, of in overleg met je collega’s, hoe je jouw werk indeelt en waar je dit uitvoert. Ook de verantwoordelijkheid om je werk goed te doen en jezelf te blijven ontwikkelen ligt bij jou. We zijn continu met elkaar in gesprek om het beste uit onszelf, elkaar en de organisatie te halen en kennen geen beoordelingscyclus meer.

 • Een prima salaris
 • 13e maand;
 • 32 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
 • een uitgebreide collectieve pensioenregeling;
 • een reiskosten-, OV-kosten- en/of thuiswerkvergoeding.

Informatie: Dick Macrander – info@macrander – 06-33315227