Senior Financial Risk Manager

Onze klant is een ondernemende pensioenuitvoerder waar betrokkenheid, authenticiteit, helderheid en samenwerken voorop staan. Dit doen ze met ons vooruitstrevende beleggingsbeleid en een goede pensioenadministratie. Ze brengen de klantreis in kaart en werken zo naar het beste resultaat voor onze klanten. Circa 400 medewerkers werken nauw met elkaar samen. Onze klant heeft een vermogen van ruim € 30 miljard en groeit snel.

Rol

Als Risk Manager help je de organisatie de diverse risico’s binnen onze balansmanagementactiviteiten te beheersen en naar het hoogste niveau te brengen. Denk hierbij aan het signaleren en bewaken van risico’s in de intern en extern beheerde portefeuilles voor zowel liquide als illiquide beleggingen, het dynamisch balansmanagement en de overlay-mandaten voor rente en valuta. Je adviseert de 1ste lijn en het Bestuur over strategische beleggingsvoorstellen, waaronder ALM, nieuwe beleggingscategorieën of –strategieën, het ESG-beleid en bij de selectie en ontslag van externe managers. Je werkt mee aan integrale risicobeoordelingen op het gebied van balansmanagement en adviseert over gewenste veranderingen nu en richting het nieuwe pensioenstelsel. Je voert je werkzaamheden uit in nauwe samenwerking me andere afdelingen door deel te nemen aan multidisciplinaire dealteams. Daarnaast heb je een voortrekkersrol binnen het FRM team en vertegenwoordig je FRM binnen de Investment Commissie en de Commissie Balansbeheer.

Kandidaat

Je werkt graag in een klein team (3 personen) waarbij je graag het voortouw neemt om de FRM afdeling mee te nemen naar het nieuwe pensioenstelsel. Je bouwt goede relaties op met je collega’s en onderhoudt deze, zonder je objectiviteit en kritische houding te verliezen. Stevige discussies ga je niet uit de weg waarbij je hard bent op de inhoud en zacht op de relatie. Je toont initiatief en neemt verantwoordelijkheid. Je bent communicatief zeer vaardig en kunt mensen meenemen in en overtuigen van jouw visie. Je blijft presteren onder druk, speelt snel in op ad hoc vraagstukken en bent een steunpilaar voor de FRM collega’s. Je hebt interesse in zowel de kwantitatieve als operationele risico’s van balansbeheer en blijft jezelf uitdagen en ontwikkelen.

Verder heb je…

 • Een afgeronde academische opleiding econometrie/(kwantitatieve), economie of vergelijkbaar;
 • Meer dan 15 jaar ervaring met het beoordelen van risico’s en vermogensbeheervoorstellen, bij voorkeur bij een vermogensbeheer, fiduciair manager of de beleggingsafdeling van een institutionele belegger (pensioenfonds, verzekeraar);
 • Ervaring met balansbeheer (performancemeting, risicometing en portefeuilleconstructie).
 • Ervaring met projectmatig werken
 • GARP, CFA, CAIA, VBA of een soortgelijke opleiding (pre).
 • Beheersing van Nederlandse en Engelse taal

Aanbod

Wat je mag verwachten is een dynamische baan bij een informele organisatie die volop in ontwikkeling is en waar je het verschil kunt maken. Met een open sfeer en fijne collega’s. Je krijgt bij ons veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng. Samen met je leidinggevende maak je afspraken over jouw werkdagen, werktijden en werkplek. En binnen je team maak je afspraken over de vereiste aanwezigheid, om zo je werklocatie af te stemmen op de werkzaamheden die je verricht.

Ook de verantwoordelijkheid om je werk goed te doen en jezelf te blijven ontwikkelen ligt bij jou. We zijn continu met elkaar in gesprek om het beste uit onszelf, elkaar en de organisatie te halen en kennen geen beoordelingscyclus.

Verder krijg je:

 • een marktconform bruto maandsalaris;
 • een 13e maand;
 • 32 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
 • een uitstekende collectieve pensioenregeling;
 • reiskosten-, OV-kosten- en/of thuiswerkvergoeding;
 • goede faciliteiten om zowel op kantoor als thuis te kunnen werken.

Voor informatie: Dick Macrander – dick@macrander.nl – 06-33315227