Data Analyst Treasury (m/v)

Data Analyst Treasury

Als Data Analyst zorg jij er voor dat binnen de Treasury afdeling op basis van de juiste cijfers de transacties worden gedaan?  Onderhoud jij het eerstelijns controleframework waarmee de Treasury van de bank ‘in control’ is? Ben jij in het algemeen geïnteresseerd in financiële markten en producten? Als dit jou aanspreekt dan is het directoraat Treasury & Capital Markets op zoek naar jou

Afdeling
Het directoraat Treasury & Capital Markets is verantwoordelijk voor de financiering van de bank. Al het geld dat door de bank wordt uitgeleend aan onze klanten, wordt door Treasury & Capital Markets gefinancierd op de geld- en kapitaalmarkt. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de beheersing van marktrisico’s zoals rente-, valuta- en liquiditeitsrisico’s. Dit doen wij met derivaten, actief cash management en het onderhouden van een liquiditeitsportefeuille. Andere taken zijn het beheren van een aantal investeringsportefeuilles en het onderhouden van relaties met tegenpartijen en investeerders. Treasury & Capital Markets bestaat uit drie afdelingen: Funding & Treasury, Treasury Portefeuillebeheer en TRCM Business Management.

Positie
Binnen het directoraat Treasury & Capital Markets zoekt de afdeling Business Management versterking. Deze afdeling bestaat uit vier medewerkers en heeft voor de komende periode drie hoofdaandachtsgebieden:

 • Het actief ondersteunen en bevorderen van een datagedreven werkwijze bij Treasury & Capital Markets door het helpen ontwikkelen van nieuwe rapportages voor besluitvorming, het bevorderen van de datakwaliteit en het ontwikkelen van nieuwe inzichten op basis van data;
 • Beheersing van operationeel risico, o.a. door het opzetten en verzorgen van eerstelijns monitoring, maar ook door het bijdragen aan o.a. het risk control self assessment proces en het customer due diligence proces;
 • Aansturing van het beheer van processen en systemen als product owner, met nadruk op de verdere digitalisering van dealingroomprocessen.

Verantwoordelijkheden

 • Het vanuit Treasury & Capital Markets als data steward bijdragen aan een goed data governance proces, waaronder zowel het inventariseren en beschrijven van data attributen en het vastleggen van de juiste data lineage als het verder ontwikkelen van een robuust, toekomstbestendig data governance framework;
 • Door ontwikkelen van ons eerstelijns risicomonitoring framework, op basis van het identificeren van key risks en het ontwikkelen en uitvoeren van key controls;
 • Gesprekspartner zijn van tweede- en derdelijns risicomanagement afdelingen, zoals Risk Management, Compliance en de Interne Audit Dienst;
 • Meedenken over verdere innovatie van onze werkprocessen op basis van data.

Kandidaat

 • Je bent resultaatgericht en pas tevreden als iets echt helemaal af is
 • Je hebt affiniteit met of interesse in data governance en datakwaliteit, bijvoorbeeld als data steward
 • Je hebt affiniteit met operationeel risico en met het beheer van digitale systemen en processen op het gebied van data en rapportage
 • Je bent in staat om zelfstandig en oplossingsgericht te werken aan beleid, processen en organisatie-inrichting
 • Je bent echt geïnteresseerd in financiële markten, producten en systemen
 • Je bent analytisch, nauwkeurig en flexibel
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Bekendheid met de agile werkwijze is een pre
 • Je hebt een brede interesse, bent flexibel en je schakelt makkelijk tussen verschillende onderwerpen
 • Je kunt goed samenwerken met collega’s uit andere teams en uit andere delen van de bank

Aanbod

Je komt te werken bij een duurzame en maatschappelijk betrokken bank, waarbij het belang van de klant voorop staat in alles wat we doen. We doen het samen, met elkaar en met onze klanten. We verbinden, ontwikkelen als mens en professional en waarderen je om wie je bent en wat je bijdraagt. Het werk wat we doen is bijzonder, maar we blijven bescheiden. Dit is waar wij trots op zijn. We zijn een betrouwbare werkgever met een duidelijke missie. Bij ons kun je opvallende prestaties leveren en krijg je direct veel verantwoordelijkheid. Natuurlijk kun je óók rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een goed salaris. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring;
 • Een 13e maand en 8% vakantietoeslag (uitbetaling per maand);
 • Hybride werken. Je ontvangt van ons een thuiswerkplekvergoeding van €750,- per 5 jaar en een onkostenvergoeding thuiswerken van €4,- per gewerkte dag;
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden via ons opleidingsplatform Archipel. We vinden het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen, daarom kun je hiervan ongelimiteerd gebruikmaken;
 • 27 vakantiedagen per jaar op basis van een werkweek van 36 uur en de mogelijkheid om dagen te kopen en verkopen;
 • Een sportvergoeding ter waarde van € 400,- netto per jaar;

Meer informatie: Dick Macrander – info@macrander.nl – 06-33315227