Portfoliomanager Equities

Jij gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de returnportefeuille. Als teamlid aandelen ben jij verantwoordelijk voor het beheer van een portefeuille ter waarde van ongeveer € 14 miljard. Deze portefeuille wordt momenteel extern beheerd door kwantitatieve managers. Het team bevindt zich in het proces om een nieuwe kwantitatieve research omgeving te implementeren ten behoeve van het ontwikkelen van systematische strategieën. Je bent dus niet alleen verantwoordelijk voor de selectie en monitoring van de externe aandelenmanagers, maar draagt ook bij aan vernieuwende implementatie- en onderzoektrajecten. Daarnaast integreert het team de benodigde duurzaamheidsaspecten en zorgt het voor efficiënte risicobeheersing via een dynamische staartbeschermingsstrategie. Dit alles om een sterk resultaat voor onze deelnemers neer te zetten.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Monitoring en evaluatie van huidige externe aandelenmanagers.
 • Selectie en implementatie van nieuwe externe aandelenmanagers.
 • Onderzoek, ontwikkeling, en implementatie van systematische (alpha)-factor strategieën.
 • Identificatie en selectie van kwantitatieve / AI vermogensbeheerders voor strategische partnerschappen. Deze samenwerkingen zijn bedoeld om inzichten en kennis op te doen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling en uitvoering van betere strategieën, zowel intern als extern uitgevoerd.
 • Voor de uitvoering van deze verantwoordelijkheden neem je vaak deel aan multidisciplinaire deal teams en ben je aanspreekpunt voor het Pensioenfonds bestuur en het management.

Kandidaat

Je bent een ervaren kwantitatieve vermogensbeheerder die overzicht houdt en initiatief neemt. Je hebt een visie op het verbeteren van de aandelenportefeuille en kan anderen hierin meenemen. Je kan zaken zelfstandig verder brengen en bent niet bang om buiten de gebaande paden te denken. Met je sterke communicatie- en samenwerkingsvaardigheden ben je daarnaast een vertrouwd adviseur op bestuurs-, directie- en managementniveau. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat het beste resultaat wordt bereikt.

Verder heb je…

 • Een afgeronde WO-opleiding en/of PHD op relevant onderzoeksgebied.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring; bij voorkeur in het ontwerpen en/of implementeren van systematische factorstrategieën die waarde toevoegen.
 • Vermogen om effectief relaties te onderhouden met externe aandelenmanagers

Het wordt gewaardeerd als je…

 • Mee kan denken over de doorontwikkeling van de interne dynamische staartbeschermingsstrategie op basis van niet-lineaire derivaten
 • Kan programmeren in Python
 • Affiniteit met Big data, ML, AI en NLP hebt.

Aanbod

 • een passend salaris, inclusief 13e maand;
 • 32 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
 • een uitgebreide collectieve pensioenregeling;
 • een reiskosten-, OV-kosten- en/of thuiswerkvergoeding.
 • goede faciliteiten om zowel op kantoor als thuis te kunnen werken.

Voor meer informatie; Dick Macrander – info@macrander.nl – +31633315227