Treasury & Rates Teamlead

Onze klant is een ondernemende pensioenuitvoerder waar betrokkenheid, authenticiteit, helderheid en samenwerken voorop staan. Dit doen ze met ons vooruitstrevende beleggingsbeleid en een goede pensioenadministratie. Ze brengen de klantreis in kaart en werken zo naar het beste resultaat voor onze klanten. Circa 400 medewerkers werken nauw met elkaar samen. Onze klant heeft een vermogen van ruim € 30 miljard en groeit snel.
Het Treasury & Rates Team is een belangrijk onderdeel van het Pensioenfonds. Naast het, volgens beleid, afdekken van de Rente en Valuta risico’s, is het team verantwoordelijk voor het zo efficiënt mogelijk beheersen van dagelijkse liquiditeiten, het managen van de overheidsobligatie portefeuille en de trading van de relevante instrumenten.
Als Team Lead Treasury & Rates ben je niet alleen verantwoordelijk voor het Treasury & Rates Team, maar ben je een meewerkend voorman die niet bang is om de handen uit de mouwen te steken en ben je een waardevol sparringpartner voor het team en de hele organisatie. Je zorgt voor de uitvoering van het door het bestuur vastgestelde beleid en communiceert en rapporteert hierover helder en professioneel (rente, valuta en treasury).
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen en adviseren bij het ontwikkelen en implementeren van meerjarige strategieën, integraal beleid en veranderingen op het gebied van Rente, Valuta en Treasury, zodanig dat dit continu van toegevoegde waarde is en bijdraagt aan de realisatie van de strategische bedrijfsdoelstellingen.
Ook de dagelijkse monitoring van de bestaande portefeuille en de markt behoort tot je taken en als team lead challenge je de toegewijde traders in het team op trade ideeën en ben je hun backup voor de uitvoer van de trading.

Kandidaat

Je bent een inspirerende, positieve, kritische en zichtbare sparringpartner op bestuursniveau. Tevens ben je analytisch, resultaatgericht en zeer goed in staat anderen mee te nemen in en te overtuigen van jouw visie. Vanzelfsprekend lever je kwaliteit. Je bent gericht op samenwerken en het versterken van jouw team tot een excellent team.
Verder;

 • Een academisch werk- en denkniveau;
 • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring;
 • Een postdoctorale opleiding (CFA,VBA) (pré);
 • Kennis en ervaring op het gebied van trading van rente/FX/treasury instrumenten;
 • Kennis en ervaring op het gebied van 1ste lijns risicobeheersing van de portefeuille;
 • Gedegen kennis van financiële markten en financiële producten;
 • Ervaring met schrijven van beleggingsvoorstellen en beleid;
 • Ervaring met presenteren aan b.v. Investment Committee;
 • Kennis van trends en ontwikkelingen binnen de pensioensector en WTP.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Ervaring met Bloomberg, Factset;
 • Ervaring met balansmanagement, bij voorkeur bij een pensioenfonds.

Aanbod

 • een marktconform salaris;
 • een 13e maand;
 • 32 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
 • een uitgebreide collectieve pensioenregeling;
 • een reiskosten-, OV-kosten- en/of thuiswerkvergoeding;
 • goede faciliteiten om zowel op kantoor als thuis te kunnen werken.

Meer informatie: Dick Macrander – info@macrander.nl – 06-33315227