Business Controller

Een middelgrote bank die gedreven is door maatschappelijke impact. Hun kernwaarden zijn duurzaamheid, betrouwbaarheid en professionaliteit en de wil om sociale impact te creëren.

Functie
Als Business Controller houdt je je bezig met eerstelijnsrisicomanagement en je ondersteunt de commercie bij de beheersing van hun processen. Je voert degelijke, risico gerichte, controles uit binnen de gestelde richtlijnen. Je stelt heldere rapportages op van je bevindingen en draagt actief bij aan het verbeteren van de interne beheersing van de bankprocessen. Samenwerking met diverse afdelingen staat centraal om de algehele risicobeheersing te versterken.
Belangrijke punten zijn;

 • Als Business Controller speel je een cruciale rol in het continu verbeteren van de interne beheersing van de belangrijkste processen van de bank. Je draagt daarmee direct bij aan de maatschappelijke doelen van de bank
 • Je werkt binnen een hecht team van business controllers en je schakelt veel met collega’s binnen diverse afdelingen. Samen streef je naar gezamenlijke doelen.
 • Jouw werk is zichtbaar en wordt gewaardeerd door het management en toezichthouders zoals de ECB en DNB. Jouw resultaten spelen een sleutelrol in het versterken van het risicomanagement van de bank.
 • Maatschappelijke Betrokkenheid: Werk bij een bank met een sterke maatschappelijke betrokkenheid die zijn kernwaarden voorop stelt.
 • De bank is de ideale omgeving voor jouw groei en ontwikkeling, zowel professioneel als persoonlijk, die je de ruimte biedt voor een goede werk-privé balans.

Team
Je maakt deel uit van een enthousiast team van business controllers die gepassioneerd zijn over hun vak. Het team hanteert vaste controles per kwartaal en biedt daarnaast voldoende ruimte voor jouw betrokkenheid bij procesverbeteringen en je persoonlijke ontwikkeling binnen de bank.

Kandidaat
Wij zoeken een enthousiaste en betrokken collega die de perfecte aanvulling is op ons team. Daarnaast beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van interne beheersing, accountancy of op risicomanagement.
 • Kennis van methoden en systemen voor auditing, met IT audit ervaring als een pre.
 • Analytisch sterk met oog voor detail.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Zelfstandig, proactief en enthousiast om bij te dragen aan het continu verbeteren.

Aanbod
Wat kan en mag je verwachten als je gaat werken bij deze bank? Je komt te werken bij een duurzame en maatschappelijk betrokken bank, waarbij het belang van de klant voorop staat in alles wat we doen. We doen het samen, met elkaar en met onze klanten. We verbinden, ontwikkelen als mens en professional en waarderen je om wie je bent en wat je bijdraagt. Het werk wat we doen is bijzonder, maar we blijven bescheiden. Dit is waar wij trots op zijn. We zijn een betrouwbare werkgever met een duidelijke missie. Bij ons kun je opvallende prestaties leveren en krijg je direct veel verantwoordelijkheid. Natuurlijk kun je óók rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een goed salaris. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring;
 • Een 13e maand en 8% vakantietoeslag (uitbetaling per maand);
 • Hybride werken. Je ontvangt van ons een thuiswerkplekvergoeding van €750,- per 5 jaar en een onkostenvergoeding thuiswerken van €4,- per gewerkte dag;
 • Reiskostenvergoeding en volledige vergoeding OV kosten obv 2e klasse;

Informatie: Dick Macrander – info@macrander.nl – 06-33315227