Financial Accountant

Onze klant is een middelgrote bank die gedreven is door maatschappelijke impact. Hun kernwaarden zijn duurzaamheid, betrouwbaarheid en professionaliteit en de wil om sociale impact te creëren. De afdeling reporting, onderdeel van Finance & Control, is op zoek naar een nieuwe collega.

Afdeling
De afdeling Interne – en externe verslaggeving is onderdeel van de afdeling Finance & Control en is verantwoordelijk voor de financiële rapportages naar het management van de bank en toezichthouders als DNB, ECB. Verder is de afdeling verantwoordelijk voor de externe publicaties zoals de jaarrekening, halfjaarbericht en Pillar 3 rapport van de bank. De afdeling bestaat uit ongeveer 12 professionals die multidisciplinair inzetbaar zijn.

Positie
Je zorgt ervoor dat de interne – en externe verslaggeving op orde is. Dat doe je door het beoordelen en implementeren van ontwikkelingen van (inter)nationale wet- en regelgeving, zoals IFRS en CRR/CRD. Hiertoe stel je requirements op die je afstemt met de afdelingen Data en Informatie Management (DIM) en Applicatieontwikkeling. Je beheert het (half-) jaarrekeningdossier en legt verantwoording hierover af aan de externe accountant. Je bent flexibel om snel te reageren op ad hoc verzoeken van DNB en ECB.

Verder;

 • Je verzorgt interne en externe financiële rapportages voor diverse stakeholders.
 • Je levert deskundigheid voor projecten en werkgroepen ten behoeve van de ontwikkeling van systemen, procedures en de administratieve organisatie.
 • Je bepaalt de impact voor Finance & Control in het product approval proces.
 • Je stelt de aangifte op van de vennootschapsbelasting en bankenbelasting op.
 • Je maakt rapportages voor rating agencies en het resolutiefonds.

Kandidaat
Je hebt kennis van financiële producten en diensten en deze kunnen vertalen naar rapportagevereisten. Je bent in staat om schriftelijk te verantwoorden hoe wij compliant zijn aan wet- en regelgeving. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden. Je houdt van initiatief nemen en afspraak is afspraak. En verder:

 • Aantoonbare ervaring op WO werk- en denkniveau op het gebied van bedrijfseconomie;
 • ervaring binnen een bancaire instelling of ervaring met audit/adviseren van banken;.
 • affiniteit met bancaire wet- en regelgeving, zoals Basel, CRR, CRD en IFRS;
 • kennis van hedge accounting;
 • kennis van financiële producten en diensten;
 • goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het formuleren van beleidsdocumenten en van toelichtende teksten in het Nederlands en in het Engels.

Aanbod
Je komt te werken bij een duurzame en maatschappelijk betrokken bank, waarbij het belang van de klant voorop staat in alles wat we doen. We doen het samen, met elkaar en met onze klanten. We verbinden, ontwikkelen als mens en professional en waarderen je om wie je bent en wat je bijdraagt. Het werk wat we doen is bijzonder, maar we blijven bescheiden. Dit is waar wij trots op zijn. We zijn een betrouwbare werkgever met een duidelijke missie. Bij ons kun je opvallende prestaties leveren en krijg je direct veel verantwoordelijkheid. Natuurlijk kun je óók rekenen op goede arbeidsvoorwaarden.

Voor meer informatie: info@macrander.nl – 06-33315227